Agri-Food Economics (2007-2008)

Academic Year of the Course: 
2007-2008
Course: 
EC291
Agri-Food Economics
Teaching staff: 
Gianluigi Gallenti
Course Outlines: 
Agriculture and agro-food system analusys; analysis of food consumption and consumers: evolution ad main factors; analysis of food supply; agri-food policies: horizontal and vertical integration of agricultural producers, food security, brands in agri-food sector, food certification; local production system and district organisation, the wine routes, agri-food products.
Link other Courses: 
Il corso si integra strettamente con quelli di Economia dei mercati agricoli, Economia e politica agraria e Gestione delle imprese agroindustriali, nonché riprende strumenti e metodi forniti dagli insegnamenti di Micro e Macro Economia.
Contents: 
Fornire una conoscenza dei soggetti che operano nel settore agroalimentare e loro rispettivi ruoli, delle caratteristiche organizzative comuni alle principali filiere e delle politiche orizzontali che interessano il sistema agroalimentare italiano, in modo da dare allo studente gli strumenti interpretativi e le conoscenze delle situazioni presenti.
Recommended Texts: 
The professor will provide the reading-texts.
Last update: 12-11-2013 - 16:19